Cum se face un lingou de aur

Înainte ca aurul să poată fi evaluat cu acuratețe, trebuie mai întâi să fie rafinat folosind una dintre metodele de mai sus. Segregarea poate avea loc atunci când sunt prezente metale de bază, altele decât cuprul, iar materialul solidificat nu este uniform în compoziția sa. Aceasta înseamnă că valoarea exactă a lingoului nu poate fi determinată și cumpărătorii trebuie să permită pierderi. Rafinarea nu este ceva ce se face în morile de extracție și este rareori necesară în rafinării înainte de separarea argintului și aurului. Singurul scop al unei mori este de a topi lingourile pentru a o face comercializabile. Pentru a atinge acest obiectiv, nu se folosesc nitri. Cu toate acestea, metalul este acoperit cu cărbune pentru a preveni formarea oxizilor. Crezetul este apoi turnat odată ce încărcarea a fost topită.

După ce se termină îndepărtarea metalelor de bază, aurul rafinat ar trebui să aibă o culoare verde strălucitor. Suprafața aurului rafinat nu trebuie să prezinte nicio peliculă irizată sau semne de oxidare continuă.

O cantitate mică de metal este folosită pentru a-i testa duritatea. Aliajul standard este realizat prin topirea metalului cu cupru. Apoi este turnat, ciocănit sau tăiat în două folosind o mașină de forfecare. Acest lucru se datorează faptului că aurul impur poate face barele standard fragile dacă nu este aliat cu cupru. Dacă se constată că aurul este fragil după ce a fost scos din creuzet, i se administrează un al doilea tratament. După ce procesul de întărire este încheiat, aurul este apoi acoperit cu cărbune, fie sub formă de pulbere, fie în bucăți, și amestecat bine înainte de a fi turnat.

Pentru a asigura o analiză adecvată, este important să amestecați bine amestecul înainte de turnare. Piesele de analiză trebuie scufundate imediat după agitare pentru a preveni segregarea. Capitolul xx oferă mai multe informații despre luarea pieselor de analiză a pieselor de lingouri. Pentru a amesteca amestecul se folosește o tijă de grafit. Are o formă unică care a fost făcută special pentru acest scop. Tija este încălzită până la roșu complet înainte de a fi introdusă în creuzet. Este apoi ținut în siguranță de o pereche de fălci concave curbate pentru a se asigura că cleștele se potrivesc perfect în jurul tijei. Este suficient să luați creuzetul din cuptor cu ajutorul cleștilor și să-i faceți o mișcare circulară înainte de turnare. Metalul nu trebuie să se răcească prea mult pentru a preveni defectele de turnare. Când are loc agitarea, cel mai bine este să închideți toate sau o parte a amortizoarelor pentru a vă asigura că curentul de aer nu este prea mare.

Lingotera care va fi folosită pentru turnarea aurul a fost realizată. Puteți curăța bine interiorul folosind hârtie de ulei sau smirghel sau frecându-l cu pietre ponce și ștergând cu o cârpă uleioasă. Poate fi, de asemenea, cu plumb negru în interior pentru a preveni contactul dintre fierul matriței și aurul. Cuptorul încălzește matrița încălzind-o deasupra. Nu ar trebui să fie suficient de fierbinte pentru a aprinde uleiul, ci suficient de cald pentru a fi confortabil de manevrat cu mâna. Mucegaiul este apoi plasat pe o suprafață plană, cum ar fi un scaun de fier, la 12-18 inci deasupra podelei. Se toarnă apoi puțin ulei în formă. Puteți folosi orice ulei nevolatil, ieftin, care nu este animal sau vegetal.

După ce metalul este suficient de rece pentru a fi manipulat, creuzetul este scos din cuptor folosind o pereche de clești de coș. Apoi se toarnă în formă încet, dar constant. După ce creuzetul a fost răsturnat pentru un timp, acesta este aruncat o dată sau de două ori pentru a permite ultimul bit de metal să curgă afară. Uleiul este aprins și ars deasupra metalului turnat pentru a preveni deteriorarea acestuia. Zgura poate curge din piese turnate mici și poate rămâne deasupra matriței. Turnările mari vor necesita ca zgura să fie îndepărtată înainte de turnare. Forma se așează în mijlocul unei tăvi mari de fier care are marginile ridicate. O bară curată, nepătată poate fi produsă dacă matrița a fost încălzită suficient. Forma este inversată pentru a îndepărta bara. Odată îndepărtată bara, zgura poate fi separată cu una sau două bătăi ușoare folosind un ciocan. În multe unități, barul este scufundat pentru scurt timp în apă pentru a ajuta la îndepărtarea oricăror fragmente de zgură rămase. De asemenea, este obișnuit să-l scufundați în acid sulfuric diluat și apoi în apă curată. Bara va păstra suficientă căldură după îndepărtare pentru a elimina toată umezeala. Acest tratament îndepărtează orice pătă și orice particule aderente de zgură sunt apoi ciobite și bucăți de testare tăiate din bar.

Creuzetele mari pot fi găsite în unele rafinării, cu 3.000 până la 4.000 oz. Multe metale diferite pot fi rafinate simultan. Aici sunt umplute mai multe lingouri dintr-o oală. De obicei, pentru umplerea matrițelor se folosește o oală de fier. Greutatea lingourilor de aur produse este de obicei de 200 sau 400 oz. fiecare. Lingourile de argint sunt mai mari și pot cântări între 1.000 și 1.200 de oz. Lingourile mixte (conținând atât argint, cât și aur) rareori depășesc 600 oz în greutate. în mori.

Pentru a vă proteja mâinile, atunci când efectuați operațiunile la cuptor, trebuie să folosiți o pereche groasă de mănuși din sac. Sabotii din lemn sunt cea mai buna protectie pentru picioarele tale.
Lingouri pierdute în timpul procesului de topire

Pierderile la topire variază în funcție de compoziția metalului. Royal Mint estimează că topirea aurului standard fără a-l rafina duce la o pierdere de 0,2 la 1000. Aceasta este parțial recuperabilă din „măturare”. Cu toate acestea, la New York Assay Office, acestea variază de la 0,5 la 1,5 pentru fiecare 1.000. Există două tipuri de pierderi: pierderi mecanice și pierderi prin volatilizare. Este posibil să se reducă pierderile mecanice având grijă la efectuarea operației. Cu toate acestea, poate fi cauzată și de o varietate de factori. Când creuzetul este pe cale să fie turnat, acesta poate crăpa și cădea în flăcări. Tava din fontă poate fi folosită pentru a face scrum, care este ușor de răzuit. Podeaua camerei este construită din plăci sau plăci de fier așezate cu grijă. Acestea nu prezintă fisuri și crăpături care ar putea ascunde margele metalice. Dacă anumite impurități, cum ar fi antimoniul sau telurul sunt în lingouri, ar putea fi posibilă proiecția prin spirt din creuzet. Panningul este folosit pentru a recupera orice metal din cenusa. Zgura de rafinare conține adesea cantități mici de metal. Acestea pot fi îndepărtate prin măcinarea fină a zgurii și apoi spălarea produsului într-o tigaie sau folosind un vanner. Monetăria din San Francisco permite acumularea reziduurilor de vaning și apoi este uscată la temperaturi ridicate și topită cu borax într-un creuzet de grafit vechi. După răcire în cuptor, creuzetul este scos din cuptor și spart. Aceste fotografii sunt în principal argintii cu foarte puțin aur. Zgura poate fi fuzionată cu plumb pentru a recupera mai mult metal.

Niște aur și argint se găsesc și în creuzete. Ele sunt apoi răzuite după fiecare topire sau calcinate și topite cu plumb. Cu toate acestea, metalele prețioase sunt la fel de cautate ca cele mai perfecte scene porno, ele se pot acumula în continuare în oale și sunt măcinate într-o râșniță chiliană sau altă râșniță și tăviate pentru a le separa. Uneori, mercurul este alimentat și în moara de măcinat. Acest tratament produce adesea steril care poate fi folosit pentru a plăti pentru fuziune și cupelare. Unele rafinării pot trata cantități mari din aceste reziduuri. Acestea ar putea include măturarea de pe podeaua unei case de topire.


Lingoul de aur Osmiridium conține contaminant Osmiridium

Uneori, aurul conține osmiu sau iridiu. Osmiridium este denumirea comună pentru amestec, deoarece rămân împreună pe tot parcursul tratamentului. Acest lucru se datorează faptului că metalele nu sunt vizibile în amestec. Aurul este apoi topit într-un creuzet de sticlă curat. După aproximativ 30 de minute, osmiridiul se va depune pe fundul creuzetului. Deoarece osmiridiul nu este capabil să formeze un aliaj cu aurul și pentru că este foarte dens și infuzibil, particulele sale se vor depune prin lichid. După ce creuzetul a fost scos din cuptor, porțiunea mai mare se toarnă cu grijă și rapid într-o matriță. Restul, din care a rămas aproape tot osmiridiul, se lasă să se răcească într-un creuzet, până se solidifică, apoi se testează pentru osmiridiu. O altă opțiune este să lăsați întreaga încărcătură să se solidifice în creuzet și apoi să îndepărtați porțiunea inferioară. Deoarece osmiridiul este mai stabil dintr-un aliaj realizat în principal din argint decât din aur pur, fundul bogat poate fi topit de mai multe ori cu argint. Porțiunea cea mai de jos este apoi îndepărtată din fiecare topire. Aceasta înlocuiește treptat aurul cu argint, formând în cele din urmă majoritatea masei. Amestecul rezultat de aur și argint este apoi granulat, separat și tratat cu apă regia. Aceasta dizolvă aurul, în timp ce osmiridiul se separă ca o pulbere neagră. Acest osmiridium poate fi achiziționat pentru între opt și douăzeci de șilingi uncia. Unele boabe sunt folosite pentru a crea pixurile de aur „punct de diamant”. Cu toate acestea, iridiu poate fi în continuare separat de lingourile de aur în care se află, așa că este posibil să găsiți urme ale acestuia în unele dintre lingourile comerciale mai fine din Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *